Ny licens på Klirr

FAQ

Jag har redan ett konto. Varför måste jag skapa ett nytt?

Från och med den 2 juli 2024 drivs Klirr under en ny licens. Detta innebär att alla konton under den tidigare licensen har stängts permanent. Därför behöver kunder öppna ett nytt konto hos Klirr.

Jag hade ett konto tidigare, vad hände med min historik från det kontot? Kommer den att överföras till mitt nya konto?

Nej, din historik från det gamla kontot kommer inte att överföras till ditt nya konto då det gamla stängs permanent. Från och med den 2 juli 2024 behöver du registrera dig som en ny spelare. Detta innebär att ett helt nytt konto skapas utan koppling till ditt tidigare spelkonto.

Hur kan jag registrera mig med BankID när det redan är kopplat till mitt tidigare konto?

Den aktiva anslutningen till ditt BankID under vår tidigare licens stoppas, vilket innebär att du kan använda ditt BankID igen för att registrera ett nytt konto under den nya licensen.

Vad kommer att hända med pengarna på mitt spelkonto under den gamla licensen?

Vid stängning den 2 juli 2024 kommer saldo överstigande 100 kr på spelkonton automatiskt att betalas ut snarast möjligt, i de flesta fall inom några timmar. Saldo understigande 100 kr återbetalas om så efterfrågas av spelaren. Vid frågor, vänligen kontakta Klirr via support@klirr.com.

Hur kan jag använda mitt personnummer när det redan är kopplat till mitt tidigare konto?

Alla kopplingar till ditt konto från den förra licensen försvinner, inklusive kopplingen till ditt personnummer. Därför kan du använda ditt personnummer för att registrera dig med ett nytt konto under den nya licensen.

Finns det någon tidsgräns för mig att öppna ett nytt konto?

Du kan registrera ett nytt konto hos oss när du vill. Från och med den 2 juli 2024 drivs Klirr under en ny licens. Konton under vår gamla licens är permanent stängda och inte längre tillgängliga.

Varför blev jag inte informerad om detta i förväg?

XC Gaming Sweden Ltd har informerat alla befintliga kunder om den nya licensen och kontostängning via sms med en länk till denna sida. Kunder under självavstäning eller Spelpaus har inte kontaktats.

Hur säkerställer ni säkerheten och integriteten för min information under kontoöverföringen av kontohistorik etc.?

Efter att ditt konto har stängts kommer dina personuppgifter, inklusive historisk information om transaktioner och medel, att behållas och arkiveras på ett säkert sätt av XG Gaming Sweden Ltd, för att möjliggöra efterlevnad av dess lagstadgade skyldigheter. Om du har några frågor eller vill utöva någon av dina rättigheter avseende dina personuppgifter, vänligen kontakta oss via dpo@klirr.com.

Vad har hänt med mitt tidigare konto, finns det kvar utan att jag har tillgång till det?

Alla konton under den gamla licensen har stängts permanent och kan inte längre nås. Eventuella frågor om ditt gamla konto kan skickas via mejl till support@klirr.com.

Hur får jag tillgång till och raderar mina uppgifter från mitt tidigare konto?

För att utöva dina rättigheter enligt gällande dataskyddslagar i förhållande till dina uppgifter som behandlas av XG Gaming Sweden Ltd, vänligen skicka en begäran via e-post till dpo@klirr.com.

Kommer jag att uppleva några förseningar eller avbrott i spelupplevelsen under övergången?

Efter övergången av Klirr från den gamla licensen till den nya ska du inte uppleva några fördröjningar eller avbrott. Vi strävar efter en smidig övergång och att din upplevelse förblir positiv! När du har skapat ett konto kan du fortsätta spela med Klirr.

Hade ni ingen licens tidigare?

Klirr har tidigare drivits av en licens under XG Gaming Sweden Ltd. Från och med den 2 juli 2024 drivs Klirr av Myntet Limited under en ny licens.

Vad händer med mina uppgifter?

Efter att ditt konto under den gamla licensen har stängts ner kommer dina personuppgifter, inklusive information om transaktioner, att behållas av XG Gaming Sweden Ltd för att se till att lagstadgade skyldigheter efterföljs. Dessa specificeras mer i sekretesspolicyn. Eftersom varumärket överförts till ett annat koncernbolag, Myntet Ltd, kan din information komma att användas av den nya Klirr-operatören på samma sätt som anges i den nuvarande sekretesspolicyn och i den utsträckning som tillåts enligt lag. Efter registreringen kommer dina personuppgifter att omfattas av den integritetspolicy som den nya operatören informerar dig om. Med förbehåll för dina marknadsföringspreferenser vid dagen för nedstängning av Klirr under gamla licensen, och din rätt att invända när som helst, kan den nya Klirr-operatören använda information om dina preferenser för att skicka marknadsföringskommunikation om sina erbjudanden till dig. För att utöva dina rättigheter avseende dina personuppgifter, kontakta oss via dpo@klirr.com.

Vad kommer att hända med de spel som jag för närvarande har pågående?

Från och med den 2 juli 2024 drivs Klirr under en ny licens. Det innebär att alla pågående spelrundor kommer att avslutas runt midnatt, natten mot 2 juli 2024. Om du har några ytterligare frågor angående dina spel, vänligen kontakta vår kundtjänst på support@klirr.com.

Kommer jag att kunna komma åt min spelhistorik efter omregistrering?

Nej, du kommer inte åt din spelhistorik på det gamla kontot då det stängs permanent. Från och med den 2 juli 2024 behöver du registrera dig som en ny spelare. Detta innebär att ett helt nytt konto skapas utan koppling till ditt tidigare spelkonto. Spelhistoriken för spel lagda på ditt nya konto kommer vara tillgängligt precis som idag. Om du har frågor om ditt gamla konto som du hade hos Klirr när det drevs av XG Gaming Sweden Ltd kan du kontakta support@klirr.com.